Σε παλιότερες αναρτήσεις μας, σας έχουμε δώσει συνταγές διάφορες, μεταξύ των οποίων και τα ζουμερά burger εδώ και το σολωμό με λαχανικά στο φούρνο εδώ. Σήμερα φτιάξαμε σολωμό φιλέτο και τον απολαύσαμε μέσα στο ψωμάκι.
Τα υλικά που χρησιμοποιήσαμε |
Τα υλικά που θα χρειαστούμε όπως τα βλέπετε και στη φωτογραφία παραπάνω:
Σολωμό φρέσκο. Προτιμήσαμε το φιλέτο για να στέκεται καλύτερα
Ψωμάκια
Σπανάκι
Ντομάτα
Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Κολοκυθάκια
Φάβα Σχοινούσας και πέστο γλυστρίδας με λιαστή ντομάτα (έτοιμα μικρογεύματα από το Αμαλί κεράσματα)
Ξύδι φράουλα - για να σβήσουμε τα κολοκυθάκια
Αλάτι - πιπέρι
Σολωμό φρέσκο. Προτιμήσαμε το φιλέτο για να στέκεται καλύτερα
Ψωμάκια
Σπανάκι
Ντομάτα
Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Κολοκυθάκια
Φάβα Σχοινούσας και πέστο γλυστρίδας με λιαστή ντομάτα (έτοιμα μικρογεύματα από το Αμαλί κεράσματα)
Ξύδι φράουλα - για να σβήσουμε τα κολοκυθάκια
Αλάτι - πιπέρι
Στη βάση από το ψωμάκι βάλαμε τη φάβα με κρεμμυδάκι και στο καπάκι το πέστο γλυστρίδας με λιαστή ντομάτα |
Τηγανίζουμε το σολωμό 4-5 λεπτά κάθε πλευρά (ανάλογα και το πάχος). Στη συνέχεια τηγανίζουμε τα κολοκυθάκια και τα σβήνουμε με λίγο ξύδι αρωματισμένο με φράουλα. Περνάμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι από το τηγάνι να γυαλίσει και είμαστε έτοιμοι!
Πάνω από το σολωμό "κάθισαν" τα τηγανητά κολοκυθάκια, ντομάτα και σπανάκι |
Στήνουμε το burger ως εξής: στο πιάτο σπανάκι φύλλα. Το ψωμάκι το έχουμε ζεστάνει - ροδίσει λίγο και στη μία επιφάνεια βάζουμε τη φάβα ενώ στην άλλη το πέστο γλυστρίδας μα λιαστή ντομάτα που έχει και έντονη γεύση. Μερικά φύλλα σπανάκι, το ψάρι μας, τα λαχανικά μας κολοκυθάκια αρωματικά, ντομάτα, σπανάκι και κλείνουμε. Τα υλικά μπορείτε να τα βάλετε όπως θέλετε μέσα στο ψωμάκι αλλά καλό είναι να αποφεύγετε να βάλετε τα ζουμερά (ντομάτα, ψάρι κλπ) σε επαφή με τη ψύχα του ψωμιού, επειδή μουλιάζει.
Το τελικό αποτέλεσμα πεντανόστιμο, μας δικαίωσε |
Δοκιμάστε το και καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου