6 Σεπ 2023

Fiery and free

 Στον καλλιτέχνη WD έχουμε κάνει και άλλες αναφορές ως street art artist, δες εδώ με τίτλο "Ζωγραφική σε δημόσιους χώρους, street art by WD". Στο έργο που παρουσιάζεται τώρα, απεικονίζεται το φλογερό και ελεύθερο πνεύμα. Το πορτραίτο μιας γυναίκας με μεγάλα αμυγδαλωτά μάτια, και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου να διακρίνονται κάτω από ένα μαντήλι, στο κεφάλι έχει σκουφί και χαρακτηριστικά χοντροκομμένα γυαλιά με στρογγυλούς φακούς. Στο ένα χέρι κρατά ένα τριαντάφυλλο φλεγόμενο και με το άλλο προστατεύει τη φλόγα του από τον άνεμο, όπως το κερί της Ανάστασης. Το τριαντάφυλλο είναι η αλληλεγγύη, το όπλο που πρέπει να κρατήσουμε ελεύθερο και φλογερό όπως επιγράφεται και ο τίτλος του έργου. To φόντο έχει την ψευδαίσθηση του βάθους μεταμορφώνοντας το τσιμέντο και τα τούβλα σε κάτι ζωντανό και πιο ανάλαφρο. Το θερμό κόκκινο και κίτρινο έρχεται σε πρώτο πλάνο ενώ το γαλάζιο και γκρίζο σε συνδυασμό με τις κυκλικές φόρμες που μικραίνουν καθ΄ ύψος ορίζουν την προοπτική του έργου.

Fiery and free, λεπτομέρεια από το έργο που βρίσκεται στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
Το βίντεο από την πορεία δημιουργίας του έργου μπορείτε να το βρείτε εδώ και το κτήριο πάνω στο οποίο ζωγραφίστηκε αποτελεί μέρος του συγκροτήματος του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής στο άλσος Αιγάλεω.
Ενώ το έργο και το μήνυμα που εκπέμπει είναι καθαρό, θα προτιμούσα να μην "καεί" ένα τριαντάφυλλο αλλά κάτι άλλο μεταφορικά. Και το λουλούδι έχει κύτταρα, έχει ζωή κατά κάποιο τρόπο. Το χρώμα της φλόγας και η αντανάκλαση στο πρόσωπο παραπέμπουν στην Ομηρική Οδύσσεια ως "ῥοδοδάκτυλος Ἠώς" κάτι που πιθανώς να μην ήταν στο μυαλό του ζωγράφου την ώρα της δημιουργίας και της επιλογής της παλέτας των χρωματικών συνδυασμών.
Fiery and free – Solidarity is our weapon, let’s keep its spirit fiery and free

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου