12 Μαΐ 2017

Auditorio της Τενερίφης

Το εμβληματικό οικοδόμημα της φωτογραφίας βρίσκεται στη Σάντα Κρουζ της Τενερίφης στα Κανάρια Νησιά. Σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Σαντιάγκο Καλατράβα, γνωστό και σε εμάς από τις ολυμπιακές, και όχι μόνο, κατασκευές του στην Αθήνα.
Auditorio de Tenerife

Η αίθουσα χρησιμοποιείται για θεατρικές παραστάσεις, μπαλέτο, μουσική, σκηνικό για βραβεύσεις, εκδηλώσεις κλπ. Βρίσκεται κεντρικά, δίπλα στο λιμάνι και πάνω στο κύμα. Το χαρακτηριστικό της, που την έχει καταστήσει και μνημείο, είναι το στέγαστρο που εδράζεται στη μία άκρη και η άλλη αιωρείται καθιστώντας το, αν όχι κάτι μοναδικό, τουλάχιστον ασυνήθιστο που ξεχωρίζει από την παραδοσιακή αρχιτεκτονική.
Μοιάζει με μια αψίδα που από τη μία πλευρά θεμελιώνεται σταθερά και καθώς κατεβαίνει στον αντίποδα, χάνεται ως αιχμή βέλους. Μια τάση κίνησης που προέρχεται από το υγρό στοιχείο ή να καταλήγει σε αυτό. Το κύμα του ωκεανού που πετάγεται με δύναμη και ορμή αλλά γρήγορα εξασθενεί. Ίσως να αντιπροσωπεύει ένα ράμφος πουλιού με ανοικτό στόμα ή να παραπέμπει στο πτερύγιο ή την ουρά ψαριού που μόλις πετάχτηκε από τη θάλασσα. Αναλόγως την οπτική γωνία και τη φαντασία, μπορεί ο καθένας να δει κάτι διαφορετικό.
Αν βρεθείτε στην πόλη μπορείτε να πάτε στο σταθμό των λεωφορείων για να τη δείτε ή αν φύγετε με καράβι, να τη θαυμάσετε από τη θάλασσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου