3 Οκτ 2010

Πεκίνο. Δύο χρόνια πριν

Ήταν Αύγουστος του 2008 στο Πεκίνο. Η χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων, εντατικές προετοιμασίες από τους Κινέζους για να δείξουν την καλύτερη εικόνα της πρωτεύουσας τους στους ξένους επισκέπτες της. Η πόλη, όπως και οι χώρα τεράστια. Χάνεις την αίσθηση του μέτρου. Ακολουθεί επιλογή φωτογραφιών από την πόλη, ενδεικτική περισσότερο και όχι αντιπροσωπευτική. Τί να προτοεπιλέξεις, άλλωστε η εντύπωση που δημιουργείται στον επισκέπτη είναι όλα είναι σε υπερθετικό βαθμό. 
Beijing Opera House
Beijing Opera House
Το κτήριο της Όπερας του Πεκίνου National Centre for the Performing Arts είναι η επίσημη ονομασία του, μοντέρνα κατασκευή από γυαλί και τιτάνιο μέσα σε τεχνητή λίμνη. Είναι επίσης γνωστό ως αυγό και όντως από ψηλά φαίνεται ως αυγό μέσα στο νερό και την ίδια αίσθηση έχεις καθώς αντικατοπτρίζεται στη λίμνη.
Στα πάρκα ο επισκέπτης έπρεπε να πληρώσει εισιτήριο εισόδου ενώ οι μόνιμοι κάτοικοι είχαν ελευθέρας. Το περιστέρι ήταν δίπλα στον ιδιοκτήτη του ελεύθερο μεν αλλά χωρίς να απομακρύνεται.
Στα πάρκα ο επισκέπτης έπρεπε να πληρώσει εισιτήριο εισόδου ενώ οι μόνιμοι κάτοικοι είχαν ελευθέρας.
Επιτραπέζιο παιχνίδι που δεν κατάλαβα πως παίζεται. Τα Αγγλικά είναι περιορισμένα και η συνεννόηση γίνεται σε μεγάλο βαθμό με νοήματα.
 
Κινέζικη πορσελάνη με νούφαρα
 
Χορεύτρια ασκείται - γυμνάζεται σε πάρκο υπό τον ήχο παραδοσιακής μουσικής
Χορεύτρια ασκείται - γυμνάζεται σε πάρκο υπό τον ήχο παραδοσιακής μουσικής
 
Η απαγορευμένη πόλη όπως φαίνεται από ψηλά
Η απαγορευμένη πόλη όπως φαίνεται από ψηλά. Η απαγορευμένη πόλη αποτελεί μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Η υγρασία σε συνδυασμό με τις εκπομπές των εργοστασίων δημιουργούσαν το νέφος που φαίνεται χαρακτηριστικά στη παραπάνω φωτογραφία

Φωτογραφία από άλλο πάρκο με βλάστηση, βαρκούλα στο ποτάμι και γεφυράκι με χαρακτηριστική τεχνοτροπία.
 
Το Μαυσωλείο του Μάο στη γνωστή πλατεία Τιενανμεν
Εσωτερική άποψη της απαγορευμένης πόλης
Απαγορευμένη πόλη. Μια μέρα είναι αρκετή για να δεις παλάτια, θησαυρούς και άλλα εκθέματα. Αν το κάνετε φροντίστε να μην είναι ζεστή και ηλιόλουστη μέρα, καθώς δεν υπάρχει ούτε ένα δέντρο!
Λεπτομέρεια σε μεταλλικό δοχείο
Πορτραίτα στην είσοδο της απαγορευμένης πόλης
 

Η πλατεία Τιενανμεν όπως φαίνεται από τη πλευρά της απαγορευμένης πόλης
Η πλατεία Τιενανμεν. Τα αναρίθμητα ποδήλατα που κυκλοφορούσαν μερικές δεκαετίες πριν έχουν σήμερα αντικατασταθεί σε μεγάλο βαθμό από τα αναρίθμητα οχήματα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου