Η μέρα και το έθιμο επιβάλλουν ψάρι. Επειδή όμως σε άλλες εποχές το φρέσκο ψάρι δεν ήταν ευκολα διαθέσιμο πάντοτε ενώ το συντηρημένο σε αλάτι - παστό Βορειας Θάλασσας - ήταν λύση προσιτή για όλους αναπτύχθηκε η συνταγή του τηγανητού μπακαλιάρου. Εδώ, το παραδοσιακό πιάτο τηγανητού μπακαλιάρου φωτογραφήθηκε συνοδεία σκορδαλιάς, φτιαγμένης με ψωμί και καρύδια, πατζαριού και καλού κρασιού. Απλά υλικά και υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα.
Χρόνια πολλά Ελλάδα!
Μπακαλιάρος σκορδαλιά και καλό κρασί |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου