29 Ιαν 2019

Hollywood Blvd, Η λεωφόρος των Αστέρων

Όταν βρεθείτε στο Λος Άντζελες, την πόλη των Αγγέλων, L.A., δεν περιμένετε από εμάς να σας πούμε να πάτε και από τη Hollywood Bulevard, σίγουρα θα το κάνετε, εκεί θα θαυμάσετε - χαζέψετε τα αστέρια της δόξας. Το τοπικό εμπορικό επιμελητήριο για να τονώσει την επισκεψιμότητα της περιοχής αποφάσισε να αφιερώσει σε προσωπικότητες του κινηματογράφου, τηλεόρασης, μουσικής, ραδιοφώνου και γενικότερα του θεάματος, αστέρια πάνω στο πεζοδρόμιο. Αυτό ξεκίνησε το 1960 με τη δημιουργία του, γνωστού πλέον, πεντάκτινου αστεριού σε ροζ χρώμα και μαύρο φόντο που έχει πάνω το όνομα του τιμώμενου και ένα σηματάκι με την κατηγορία που διακρίθηκε. Εκτός από ανθρώπους, έχουν τιμηθεί και ήρωες κινουμένων σχεδίων (π.χ. Μίκι Μάους), σκυλιά (η Λάσι κ.ά.), αλλά και εταιρείες (όπως η Disneyland) με δικό τους αστέρι. Οι αστροναύτες του Apollo XI δεν έχουν αστέρι αλλά "κύκλο" και μάλιστα σε τέσσερα σημεία (που παραπέμπει στο φεγγάρι)!   
Το μήκος της λεωφόρου με τα αστέρια είναι περίπου 3 χιλιόμετρά και αν κάποιος θέλει να δει τα πεζοδρόμια και από τις δύο πλευρές του δρόμου, θα διανύσει 6 χιλιόμετρα. Σας προτείνουμε να κάνετε τη βόλτα νωρίς το πρωί για να αποφύγετε τα πλήθη των τουριστών και το συνωστισμό. Έτσι θα έχετε μεγαλύτερη άνεση να βρείτε αυτό που θέλετε και να βγάλετε και φωτογραφίες που δεν θα περιέχουν πολλά παπούτσια.
Στη λεωφόρο του Hollywood βρίσκεται και το Dolby Theatre (πρώην Kodak Theatre) στο οποίο παραδοσιακά γίνονται οι απονομές των Βραβείων της Ακαδημίας Κινηματογράφου δηλαδή τα γνωστά ως Βραβεία Όσκαρ και εδραιώνονται τα νέα αστέρια.
Σήμερα, (αρχές του 2019) υπάρχουν πάνω από 2600 αστέρια μερικά από τα οποία βλέπετε στις φωτογραφίες παρακάτω.
Jennifer Aniston

Julianne Moore

Maria Callas, Μαρία Κάλλας

N. Armstrong, E. Aldrin, M. Collins, οι πρώτοι άνθρωποι στο φεγγάρι

Ronald Reagan

Η πινακίδα του Hollywood όπως φαίνεται από τη Hollywood Blvd

Frank Sinatra

Thomas A. Edison

James Cameron

Fred Astaire

Arnold Schwarzenegger

Marilyn Monroe

Phil Collins

Donald

Disneyland

Minnie

Dolby Theatre. Εδώ γίνονται οι απονομές των Όσκαρ

Αστέρια και σωσίες

Susan Sarandon

Halle Berry

Nicole Kidman

Anthony Hopkins

Kevin Costner

Harrison Ford

Russell Crowe

Christina Aguillera

Greta Garbo

Ricky Martin

The Doors

John Travolta

Robin Williams


Quentin Tarantino

Τα αστέρια στο πεζοδρόμιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου