8 Αυγ 2018

Independence Hall - το κτήριο της Ανεξαρτησίας, Φιλαδέλφεια

Το κτήριο στο οποίο υπογράφτηκε η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στις 4 Ιουλίου 1776 βρίσκεται στη Φιλαδέλφεια της Πενσυλβάνια. Είναι κτισμένο σε αποικιοκρατικό στυλ και η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 1753. Το κτήριο αποτελεί κομμάτι της ιστορίας των ΗΠΑ, του εθνικού ιστορικού πάρκου της χώρας καθώς επίσης βρίσκεται στον κατάλογο της UNESCO. Ένδεκα χρόνια αργότερα το 1787, στον ίδιο χώρο, υπογράφηκε το Σύνταγμα της χώρας.
Το κτήριο της Ανεξαρτησίας, οπίσθια όψη. Εδώ γεννήθηκαν οι ΗΠΑ, 4-7-1776
Αποτελούσε το εντυπωσιακότερο δημόσιο κτίσμα της εποχής του και γι αυτό, προφανώς, επελέγη για τις συναντήσεις των αντιπροσώπων των 13 βρετανικών αποικιών της Αμερικής. Το κτήριο λειτουργεί ως Μουσείο και είναι επισκέψιμο με οργανωμένη ξενάγηση και παρουσιάσεις. Στην εξωτερική πλευρά, στην πλατεία που είναι και το άγαλμα του Barry, αν είστε τυχεροί, θα παρακολουθήσετε αναπαράσταση της Διακήρυξης, από εθελοντές που φορούν ρούχα εποχής.
Το κτήριο της ανεξαρτησίας, πρόσθια όψη
Απέναντι και σε πολύ κοντινή απόσταση βρίσκεται η Καμπάνα της Ανεξαρτησίας - Liberty Bell, που σήμανε για να μαζευτεί ο κόσμος και να ακούσει την ανάγνωση του κειμένου, συμβολικά όμως σήμανε την έναρξη ενός νέου ανεξάρτητου κράτους. Η καμπάνα ήταν αρχικά στο κωδωνοστάσιο του κτηρίου για να μεταφερθεί αργότερα στο χώρο που εκτίθεται τώρα.
Το χαρτονόμισμα των 100 Δολαρίων ΗΠΑ παραδοσιακά έχει στην πίσω όψη του το Κτήριο της Ανεξαρτησίας.
Αν βρεθείτε στη Φιλαδέλφεια έχει πολλά πράγματα να δείτε, είναι ωραία πόλη, ιδίως το κέντρο της με μοντέρνες και παραδοσιακές κατασκευές, πολλές αγορές, εστιατόρια, μουσεία. Υπάρχει η Chinatown, όχι όμως τόσο εντυπωσιακή όσο αλλού.
Γνωστό παγκοσμίως το τυρί φιλαδέλφεια με κρεμώδη υφή, που έλκει την καταγωγή του από την περιοχή, δοκιμάστε το πάνω στα bagel - κουλουροειδή ψωμάκια με μια τρύπα στη μέση - και θα με θυμηθείτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου