25 Αυγ 2017

Τα καβούρια στη Βαλτιμόρη

Τα καβούρια για τη Βαλτιμόρη και την πολιτεία Μέριλαντ γενικότερα αποτελούν τοπική σπεσιαλιτέ. Παρασκευάζονται στον ατμό και σερβίρονται με καυτερά καρικεύματα και μπαχαρικά. μετά την παραγγελία σας στρώνουν το τραπέζι με χοντρή λαδόκολλα ή εφημερίδες και μαζί με το σερβίτσιο φέρνουν και ένα ξύλινο σφυράκι. Οπλιστείτε με υπομονή, παραγγείλτε μια παγωμένη μπύρα και ξεκινήστε. Αν δεν θέλετε να λερωθείτε ζητήστε να σας φέρουν και ολόσωμη ποδιά.
Το μενού έχει καβούρια στον ατμό
 Πιάνετε με τα χέρια το καβούρι και με το σφυράκι αρχίζετε να σπάτε το κέλυφος αποκαλύπτοντας τη γευστική σάρκα. Ως συνοδευτικά προσφέρονται πατατούλες, πουρές, γαρίδες και άλλα θαλασσινά, μανιτάρια και διάφορα άλλα. Σε εμάς φέραν καλαμπόκι, γαρίδες και λουκανικάκια βραστά.
Συνοδευτικό που περιλαμβάνει καλαμπόκι, γαρίδες και λουκάνικα
Ο κόλπος του chesapeake αποτελεί το φυσικό περιβάλλον των καβουριών που ψαρεύονται και καταναλώνονται φρέσκα. Αποτελεί σημαντικό οικολογικό αλλά και οικονομικό παράγοντα για την περιοχή.
Το πιάτο και τα συνοδευτικά. Τυπικό πιάτο Baltimore, Meryland
 Εκτός από τα μπλε καβούρια που γίνονται κόκκινα με τον ατμό άλλα σχετικά πιάτα είναι τα crab cakes - καβουροκεφτέδες ελληνικά, πόδια βασιλικού καβουριού, διάφορα οστρακοειδή (αστακός γαρίδες, καραβίδες, καβούρια) με ζυμαρικά, και λαχανικά
Τα θαλάσσια ποδήλατα με έντονα χρώματα και μορφή δράκου στο λιμάνι
Μετά το φαγητό κάνετε και μια βόλτα στο λιμάνι δείτε τα εμπορικά κέντρα και επισκεφτείτε τα καράβια που λειτουργούν ως μουσεία πλέον.  
Το παλιό εργοστάσιο που άλλαξε σε πολυχώρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου