8 Σεπ 2016

Φάρος στο Punda del Jandia

Στο νησί Fuerteventura των Καναρίων Νήσων και στο Νοτιοδυτικό τμήμα του βρίσκεται ο φάρος που παρουσιάζουμε.
Ο Φάρος Punda del Jandia με τον ενσωματωμένο βοηθητικό χώρο
Έχει 19 μέτρα ύψος, είναι κτισμένος από ηφαιστειακή πέτρα της περιοχής, πάνω στο βράχο και έχει συνολικό ύψος από το επίπεδο της θάλασσας 33 μέτρα. Είναι κυλινδρικός, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες.
Η κορυφή του φάρου, το γυαλί και στον τρούλο υπάρχει ανεμοδείκτης
Φτάσαμε αργά το απόγευμα, την ώρα που σουρούπωνε. Είδαμε το χώρο, θαυμάσαμε το πέλαγος - τον Ατλαντικό Ωκεανό. Το ένα κτίσμα, μάλλον λειτουργεί ως εστιατόριο ή καφέ γιατί έξω είχε τραπεζάκια αλλά την ώρα εκείνη δεν υπήρχε ψυχή. Μόνο οι σιλουέτες από κάποιους ψαράδες διακρίνονταν χαμηλά στα βράχια. Αναχωρήσαμε λίγο πριν να αρχίσει να λειτουργεί καθώς τα 25 χιλιόμετρα φιδογυριστού χωματόδρομου χρειάζονταν αρκετή ώρα να διανυθούν. Στο δρόμο της επιστροφής όμως μας έκλεισε το μάτι, αναβοσβύνοντας το φως του.
Ο φάρος και οι οικίσκοι γύρω
Ο φάρος είναι το σύνορο ανάμεσα στο γαλάζιο του ουρανού και της θάλασσας. Το κομμάτι στην άκρη της γης, δείχνει το σήμα της ασφαλούς πορείας του καραβιού στη φουρτουνιασμένη νύχτα, αποτελεί την προειδοποίηση αλλά και τη συντροφιά στον καπετάνιο. Ένας φάρος προϋπαντεί το καράβι και αυτός το αποχαιρετά στα απομακρυσμένα και επικίνδυνα σημεία.
Ανάμεσα στα δύο κτίσματα ξεπροβάλλει ο οικισμός
Μην μπερδέψετε αυτό το φάρο με έναν άλλο φάρο που βρίσκεται στο Morro Jable που είναι μεταγενέστερος, βρίσκεται σε κατοικημένη περιοχή και είναι ο υψηλότερος των Καναρίων νήσων. Θα τον συναντήσετε και αυτόν στο δρόμο από και προς τον προορισμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου