8 Μαρ 2015

Ύψωσον, ως κέδρους Λιβάνου

Αναφέροντας το Λίβανο στο μυαλό μας έρχεται η ποικιλία των φαγητών, τα υπέροχα γλυκά, ο κέδρος που είναι "σήμα κατατεθέν" της χώρας και απεικονίζεται στη σημαία, ίσως ο πόλεμος της Μέσης Ανατολής. Στην ανάρτηση αυτή υπάρχουν φωτογραφίες από τη Παναγία της Χαρίσσα που βρίσκεται 10 χιλιόμετρα βόρεια της Βηρυτού, αν φτάσετε στην πόλη αξίζει τον κόπο να ανεβείτε ως εκεί.
Η εκκλησία που βρίσκεται πίσω από το άγαλμα, σε μοντέρνο σχέδιο από τσιμέντο και γυαλί στη Harissa
Λίγο πιο έξω από την Πρωτεύουσα Βηρυτό βρίσκεται το παραθαλάσσιο προάστιο Jounieh ενώ στο βουνό υπάρχει το χωριό Χαρίσσα με υπέροχη θέα. Παίρνοντας το τελεφερίκ σε 15 λεπτά, έχεις φτάσει στο σημείο που είναι ένα τεράστιο άγαλμα της Παναγίας.
Το άγαλμα όπως φαίνεται από την πίσω πλευρά του προαυλίου χώρου
Ο χώρος βρίσκεται σε υψόμετρο 650m και ανήκει μαζί με την εκκλησία στους μαρωνίτες χριστιανούς, δέχεται πολλούς επισκέπτες όχι μόνο για να προσκυνήσουν αλλά και για να θαυμάσουν την υπέροχη θέα. 
Υπαίθριος χώρος για το άναμμα κεριών
Από εκεί φαίνεται όλος ο κόλπος και η ανοιχτή Μεσόγειος θάλασσα.
Ανεβαίνοντας προς το άγαλμα
Στην περιοχή υπάρχουν αρκετά μαγαζιά για φαγητό.
Η θέα του κόλπου Jounieh

Στη βάση του αγάλματος υπάρχει παρεκκλήσιο
Το άγαλμα είναι από μπρούτζο, ζυγίζει 15 τόνους, έχει ύψος 8,5 μέτρα και είναι βαμμένο λευκό. Η Παναγία έχει τα χέρια της απλωμένα ανοικτά. Κατασκευάστηκε στα τέλη του 19ου αρχές 20ου αιώνα.
Άποψη του εσωτερικού της εκκλησίας

Το τελεφερίκ
Το αξιοπερίεργο είναι ότι το τελεφερίκ περνά πολύ κοντά από τα σπίτια και μπορείς να δεις ακόμα και μέσα στα δωμάτια (!). Γι' αυτό ίσως και τα δρομολόγια σταματούν νωρίς! Από ό,τι έμαθα όμως τα σπίτια κτίστηκαν μετά την κατασκευή του τελεφερίκ. Αν πάσχετε από υψοφοβία προτιμήστε την ανάβαση οδικώς.
Η θέα στις πολυκατοικίες και τα διαμερίσματα από το τελεφερίκ

2 σχόλια:

  1. Τι υπέροχα μέρη και εξαιρετικές φωτογραφίες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό είναι μόνο ένα στιγμιότυπο. Έχει πολλά όμορφα μέρη η χώρα και πολύ ωραίο φαγητό αλλά και υπέροχα γλυκά ανατολής

      Διαγραφή