14 Φεβ 2014

Piccantilly, έρωτας, θέατρο

Για θέατρα στο Λονδίνο έχουμε μιλήσει εδώ. Με ευκαιρία την ημέρα, αναφέρομαι στο θέατρο Criterion, που είναι στο Piccantilly Circus στην ίδια πλατεία που βρίσκεται και το άγαλμα του Έρωτα. 

Piccantilly Circus, Eros statue
Η πλατεία αποτελεί σήμα κατατεθέν για το Λονδίνο ή μάλλον καλύτερα ένα από τα πολλά μνημεία. Εκτός από το σιντριβάνι με τον αρχαίο μυθολογικό Θεό που ρίχνει τα βέλη του, έχει χαρακτηριστικά μεγάλες φωτιζόμενες διαφημιστικές πινακίδες και πολλά πολυκαταστήματα αλλά και μικρότερα μαγαζιά. Κάτω από την πλατεία διέρχεται η γραμμή του υπόγειου σιδηρόδρομου "Piccantilly line" και βρίσκεται ο ομώνυμος σταθμός.
Piccantilly Circus, Eros statue
Το θέατρο Criterion βρίσκεται στη Νότια πλευρά της πλατείας, άνοιξε τις θύρες του στο κοινό το 1874 και βρίσκεται στη λίστα με τα αξιόλογα κτίρια Αρχιτεκτονικού και Ιστορικού ενδιαφέροντος της χώρας.
Το θέατρο - Criterion Theatre
Στο ισόγειο είναι το εκδοτήριο εισιτηρίων και κατεβαίνοντας 39 σκαλοπάτια (παραπάνω είναι αλλά το γράφω για να ταιριάζει με τον τίτλο του έργου) φτάνεις στους εξώστες και την πλατεία. Όλος ο διάδρομος είναι διακοσμημένος με πλακάκια και αναγράφονται επάνω τα ονόματα συνθετών. Η αρχική ιδέα ήταν να γίνει συναυλιακός χώρος. Στο μπαρ έχει μεγάλα φωτιζόμενα βιτρώ που εντυπωσιάζουν αλλά δένουν με τη φυσιογνωμία του θεάτρου.

Ο διάδρομος, στη σκάλα που οδηγεί από το εκδοτήριο στο θέατρο
Το κτήριο εξωτερικά έχει επιρροές της Γαλλικής Αναγέννησης, και είναι φτιαγμένο από γκριζόλευκη πέτρα. Στο ισόγειο υπάρχουν καταστήματα και στους ορόφους εστιατόρια και αίθουσες δεξιώσεων. 

Το Θέατρο με το συντριβάνι και το άγαλμα του Έρωτα
Το έργο που παίζεται τώρα είναι το "39 steps" "Τα 39 σκαλοπάτια" του John Buchan, είναι κατασκοπευτικό θρίλερ - παρωδία, διασκευή της ταινίας του Άλφρεντ Χίτσκοκ. Έχει γρήγορη πλοκή και έξυπνο σενάριο με 4 ηθοποιούς - τρεις άνδρες και μία γυναίκα - να ενσαρκώνουν όλους τους ρόλους - 139 παρακαλώ (!), ακόμα και γυρίζοντας από το δεξιό στο αριστερό προφίλ ο ηθοποιός υποδύεται άλλο ρόλο (εντυπωσιακό!). Πολλά εφφέ με φώτα, καπνούς, ηχητικά.                                  
Το εισιτήριο της παράστασης 
Συστήνεται ανεπιφύλακτα ακόμα και για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την Αγγλική γλώσσα που θα εντυπωσιαστούν από τα εφφέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου