6 Φεβ 2011

Ποδήλατα και ποδηλατόδρομοι

Οι δημοτικές αρχές που θέλουν να εφαρμόσουν νέες λύσεις δεν χρειάζεται να ανακαλύψουν τον τροχό από την αρχή. Το έχουν κάνει άλλοι ήδη. Αυτό που χρειάζεται είναι να προσαρμόσουν στα Ελληνικά δεδομένα το παράδειγμα άλλων μεγαλουπόλεων, για παράδειγμα του Λονδίνου. σε συνεργασία με μεγάλη τράπεζα έχει εγκαταστήσει σταθμούς σε όλη τη πόλη και με μία μικρή συνδρομή μπορείς να χρησιμοποιείς το ποδήλατο για τις μετακινήσεις σου. Το παίρνεις από ένα ποδηλατικό σταθμό και το επιστρέφεις σε έναν άλλο. Για μικρές διαδρομές (μέχρι μισή ώρα) δεν χρεώνεσαι επιπλέον για μεγαλύτερες υπάρχει χρονοχρέωση.
Αντίστοιχα συστήματα ενοικίασης ποδηλάτων ξέρω ότι υπάρχουν και σε άλλες πόλεις. Ας βρούμε αυτό που μας βολεύει και μας ταιριάζει καλύτερα και ας το ξεκινήσουμε και εμείς στις δικές μας πόλεις, τουλάχιστον στις μεγαλύτερες.
Οι φωτογραφίες από πρόσφατη επίσκεψη στο Λονδίνο.

4 σχόλια:

  1. Τέλειο θα ήταν αν μπορούσε να γίνει και στην Ελλάδα κάτι τέτοιο!!!!
    Γιατί όμως μου φαίνεται όνειρο απατηλό???
    Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είναι δύσκολο αν υπάρχει θέληση. Ctrl+C, Ctrl+V από το http://www.tfl.gov.uk/roadusers/cycling/14808.aspx Ας πάρουν ιδέες οι δήμαρχοι μας... Το κόστος είναι ελάχιστο με λογική χρήση και τη βοήθεια χορηγού, φαντάζομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενας δήμος που ξέρω ότι το έχει ήδη εφαρμόσει απο την αρχή του έτους είναι ο δημος Κορινθου.

    Δεν ξέρω ποσο το χρεωνει αλλά όταν ξαναπάω θα ρωτήσω.

    καλημέρα και καλή βδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστώ για το σχόλιο. Βρήκα και εγώ στη Πάτρα ότι ένοικιάζουν δωρεάν ποδήλατα και μάλιστα τα έβγαλα φωτογραφία (μιλάμε όμως για 6 (;) ποδήλατα). Θα το ψάξω λιγο και θα σας πω. Τη φωτογραφία ίσως την κολλήσω σε άλλη ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή