3 Οκτ 2009

Οριζώνες

Το ρύζι αποτελεί για τους λαούς της Άπω Ανατολής την κυριότερη πηγή τροφής και ενέργειας, καθώς είναι απαραίτητο συστατικό του καθημερινού τους διαιτολογίου. Υπάγεται στις υδρόβειες καλλιέργειες και του απαιτούνται μεγάλες ποσότητες νερού, από τη σπορά και φύτευση μέχρι τη συγγομιδή του. Χώρες όπως η Κίνα, η Ινδονησία, η Κορέα, οι Φιλιππίνες, η Ινδία έχουν τη μεγαλύτερη παραγωγή, κατανάλωση και τους περισσότερους οριζώνες. Στην Ελλάδα καλλιέργειες ρυζιού υπάρχουν στα δέλτα μεγάλων ποταμών όπως ο Έβρος, ο Αξιός, ο Σπερχειός κ.ά. Αντίστοιχα στον Πάδο της Ιταλίας και το Ροδανό της Γαλλίας.
Αν εσείς βρεθείτε στη Νότιο ή Ανατολική Ασία δεν θα χρειαστεί να προσπαθήσετε πολύ για να δοκιμάσετε το διαφορετικές ποικιλίες και ποιότητες ρυζιού σε πολλές συνταγές και σχεδόν σε κάθε πιάτο ως συνοδευτικό.

Οι φωτογραφίες είναι από την Ινδονησία, που η καλλιέργεια του ρυζιού γίνεται σε αναβαθμίδες.

3 σχόλια:

  1. Τί είναι τα "κρεμαστά κουδούνια" της δεύτερης φώτο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι δύο φωτογραφίες έχουν βγει από το ίδιο σημείο. Στη δευτερη φωτογραφία είχα την ιδέα να συμπεριλάβω στο πλάνο μου τα συγκεκριμένα ηχητικά μόμπιλε και πολύχρωμες διακοσμητικές κατασκευές καθώς ήμουνα στον εξώστη του μαγαζιού που πωλούσε αυτά τα σουβενίρ. Παρόμοια υπάρχουν σε πολλές αγορές του κόσμου, ακόμα και στο δικό μας Μοναστηράκι. Μια βόλτα από εκεί θα σε πείσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή