9 Αυγ 2009

Εστιατόρια στο Reykjavic της Ισλανδίας

Παρ' όλη την οικονομική κρίση στη χώρα, η κίνηση στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία στο καλά κρατεί και η λειτουργία τους φαίνεται να συνεχίζεται απρόσκοπτα, σε πείσμα των όποιων δυσκολιών.
Θα χαρακτήριζα την κουζίνα τους (τουλάχιστον από ό,τι δοκίμασα) διεθνή, χωρίς να λείπουν οι τοπικές επιρροές ή και το αντίθετο δηλαδή τοπική κουζίνα με διεθνείς επιρροές. Θα βρείτε κρεατικά νόστιμα, ετοιμασμένα σωστά και παρουσιασμένα ωραία, φρέσκα ψάρια, θαλασσινά και μεζέδες. Δεν αναφέρω συγκεκριμένα εστιατόρια, πήγα σε κάποια από τα κεντρικά, μπορείτε να τα βρείτε είναι αρκετά. Δοκίμασα διάφορα, ξεχώρισα και σας συστήνω τα παρακάτω πιάτα:
Σούπα με κουνουπίδι, σούπα με θαλασσινά, λιγκουίνι με θαλασσινά σε λευκή σάλτσα, αστακοουρές σε ωμά λαχανικά με σως λεμόνι και σκορδοβούτυρο (!), γατόψαρο (catfish) στη σχάρα, διάφορες σαλάτες με λαχανικά, φρούτα, τυριά, οι περισσότερες χωρίς λάδι ή dressing, παρόλα αυτά νοστιμότατες. Φάλαινα δεν δοκίμασα, λένε ότι θυμίζει περισσότερο κρεατικό, παρά ψάρι. Ο λόγος ήταν ότι με την κατανάλωση τέτοιου κρέατος ενισχύεται και η φαλαινοθηρία. Όποιος θέλει μπορεί να πάει για παρατήρηση των φαλαινών στο περιβάλλον τους, παίρνοντας τα καραβάκια που οργανώνουν τέτοια ταξίδια.

Για τις συνταγές μη με ρωτήσετε, θα πρέπει να απευθυνθείτε στους ειδικούς...

1 σχόλιο:

  1. Bro,
    εγώ διαλέγω το πιάτο με τις αστακοουρές καθότι η μαμά μου με μεγάλωσε με πιάνο, γαλλικά, αστακό και μπρί....
    ουυυυυυυυ
    καλά πέρασες βλέπω και ας έλεγες για κρύο και αέρηδες...
    φιλιά
    Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή