20 Ιουν 2009

ΡόδοςΜπορεί η Ρόδος να φημίζεται για τις ωραίες παραλίες της και τον τουρισμό το καλοκαίρι αλλά είναι εξίσου ωραία, για να μην πω και καλύτερα κατά τη "χειμερινή" ή "low season". Ούτε τα πλήθη των τουριστών ούτε οι μαγαζάτορες να σε τραβάνε από εδώ και από εκεί. Θα βρείτε τα εστιατόρια και τα ταβερνάκια που τρώνε οι ντόπιοι, σε λογικές τιμές, τα οποία είναι ανοιχτά όλο το χρόνο. Ναι, υπάρχουν και τέτοια. Όσο για τον καιρό, μη φοβόσαστε. Η Ρόδος είναι το νησί του Ήλιου και το επιβεβαιώνει με το παραπάνω αφού για τουλάχιστον 300 ημέρες το χρόνο έχει ηλιοφάνια.

Αν σας αρέσουν τα θαλάσσια αθλήματα, όπως η ιστιοσανίδα, στο Πρασονήσι (που είναι στο νοτιότερο άκρο) θα βρείτε τον παράδεισό σας.

Αν σας αρέσει η ιστορία, περπατώντας στα λιθόστρωτα στην παλιά πόλη θα νιώσετε ότι είστε στο μεσαίωνα, επισκεφθείτε τα μουσεία της οδού των Ιπποτών και της γύρω περιοχής και μην παραλείψετε την Ακρόπολη της Λίνδου. Προσοχή αν είναι καλοκαίρι να φοράτε καπέλο, να βάλετε αντηλιακό και να έχετε μαζί σας νερό. Αξίζει τον κόπο. Κατά την παραμονή σας να θυμηθείτε τον Κλεόβουλο, έναν από τους 7 σοφούς της Αρχαιότητας, τον Ολυμπιονίκη Διαγόρα, την Καλλιπάτειρα, τον Κολοσσό που βρισκόταν στην είσοδο του λιμανιού εκεί που είναι σήμερα τα ελαφάκια. Μιας και είπα ελαφάκια, εκεί δίπλα, στο προαύλιο της νομαρχίας Δωδεκανήσου υπάρχει ο ιστός με την Ελληνική σημαία. Εκεί υψώθηκε η Ελληνική σημαία κατά την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων με την Ελλάδα το 1947 και επίσημα το 1948. Ονομαστός είναι και ο Ρόδιος κομπαστής, που υπερηφανευόταν στους Αθηναίους (;) ότι στη Ρόδο έκανε ένα πολύ μεγάλο άλμα, για να πάρει την απάντηση με τη γνωστή φράση: "ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα...".Αν θέλετε νυχτερινή ζωή και διασκέδαση το καλοκαίρι στο Φαληράκι είναι must, όπως επίσης και τα μαγαζιά στην παλιά πόλη.
Παραλίες πολλές από κοσμοπολίτικες Αντονι Κουίν, τα Λουτρά στις Καλυθιές που ύστερα από πολλά χρόνια εγκατάλειψης έχουν ανακαινιστεί εκ θεμελίων και ο Δήμος έβαλε και εισιτήριο εισόδου, αλλά και παραλίες ελεύθερες ή ερημικές, ενδεικτικά: Αφάντου, Κολυμπια, Γενάδι, Αγ. Μαρίνα κ.α.


Αν σας ενδιαφέρουν τα "θρησκευτικά" θα ξέρετε για την Παναγία Τσαμπίκα. Για να ανεβείτε στο εκκλησάκι θα πάτε με τα πόδια ένα ανηφορικό μονοπάτι μέσα από δάσος. Τόσο η διαδρομή όσο και η θέα θα σας αποζημιώσουν.

Εκτός από θάλασσα το νησί έχει και βουνό μην παραλείψετε να επισκεφτείτε την κοιλάδα με τις πεταλούδες , τη Φιλέρημο, τις επτά πηγές και οι πιο τολμηροί τον Αττάβυρο.

Για ψώνια διαλέξτε από τα κρασιά των οινοποιείων CAIR και EMERY, ομπρέλες, κοχύλια και σφουγγάρια από τα μαγαζάκια στο Μανδράκι και τη γύρω περιοχή,

Αν έχετε χρόνο να πάρετε το καραβάκι και να πάτε μέχρι τη Σύμη.

Α! να μην ξεχάσω και το ενυδρείο (στο βορινότερο άκρο της πόλης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου